Ny retningslinje om anvendelse af rustfrit stål til fødevarekontakt

Rustfrit stål er langt det hyppigste konstruktionsmateriale som anvendes til kontakt med fødevare under fremstilling. Der har længe været behov for generelle nationale retningslinjer for sikker anvendelse af rustfrit stål og udformning af overensstemmelseserklæringer her for. Derfor har vi i Staalcentrum sammen med Fødevarestyrelsen og Dansk Industri udarbejdet en officiel retningslinje, som præsenteres i dag…

Læs mere...

Succes med hygiejnediplom til håndværkere

Staalcentrum har i løbet af det senest halve år afholdt Håndværkerens Hygiejnediplom i tre virksomheder i sammen med ARBEJDSGIVERNE. Det er tydeligt for os, at efterspørgslen er stigende og at flere og flere virksomheder ser det som en parameter de kan differentiere sig på.

https://www.food-supply.dk/announcement/view/91464/hygiejnediplom_til_handvaerkere_der_arbejder_i_fodevareindustrien

Således beriget om nyt inden for hygiejnisk design

45 deltagere var den 28. november samlet til arrangementet Advances in hygienic design and industrial best practice på Danmarks Tekniske Universitet. Deltagerne repræsenterede en række forskellige interessenter i fødevareværdikæden fra producenter af slutprodukter, over udstyrsproducenter og analysevirksomheder til rådgivere. Dagen igennem var der fokus på det nye som rør sig inden for hygiejnisk design, og…

Læs mere...

Nyhedsbrev nr 4 2017

Staalcentrum er i god vækst. Og det er vækst over en bred front. Såvel antal medlemmer, som projektaktiviteter, arrangementer og efteruddannelse viser alle opadgående kurver. Det ser jeg som et klart tegn på, at vores strategi lykkes. Vores fokus på kerneaktiviteter indenfor hygiejnisk design, hygiejniske materialer, hygiejnisk drift af procesanlæg, rengøring og ny teknologi til…

Læs mere...

Nye EHEDG guidelines

Nye EHEDG guidelines

EHEDG Doc. 47 Guidelines on Air Handling Systems in the Food Industry – Air Quality Control for Building Ventilation

EHEDG Doc. 49 on Hygienic Design Requirements for Processing of Fresh Fish

Se alle guidelines på EHEDG’ hjemmeside