Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Grundkursus i hygiejnisk design hos DTU Center for Hygiejnisk Design

12. marts 2019 @ 9:00 - 13. marts 2019 @ 16:00

Få grundlæggende viden om hygiejnisk design og anvend den i fremstillingen af udstyr, til at undgå fejlinvesteringer og sikre optimal rengøring. På et to-dags grundkursus i hygiejnisk design kan erfarne ingeniører, teknikere og arkitekter indenfor udstyrsdesign, materiale, vedligehold, bygninger og lignende få solid viden om hygiejnisk design. Designere og konstruktører vil efter kurset kunne udnytte hygiejnisk design både i fremstillingen af udstyr fra tegningsstadiet frem til slutafprøvningen af udstyret. Købere og brugere af udstyr vil kunne bruge denne viden til at undgå fejlinvesteringer og sikre optimal rengøring – som både kan være tidsbesparende og sikre, at mikroorganismer ikke hober sig op i udstyret. 

Kurset foregår ved DTU Center for Hygiejnisk Design, DTU Fødevareinstituttet. Centeret er som det eneste i Danmark et DANAK akkrediteret og EHEDG autoriseret testcenter, som certificerer efter European Hygienic Engineering and Design Group (EHEDG) guidelines. Centeret er en nær samarbejdspartner for Staalcentrum

Derfor opnår deltagerne på kurset en helt unik kombination af state-of-the-art viden med hands-on aktiviteter og praksisnær indføring i hygiejnisk design af meget erfarne undervisere, der også aktivt er involveret i projekter med industripartnere. 

Program 

Hygiejniske designprincipper for enkeltudstyr og procesanlæg vil blive gennemgået ved hjælp af eksempler beskrevet i lovgivningen samt ud fra EHEDGs guidelines og DS/EN 1672-2 + A1:2009. Deltagerne vil få et indblik i korrosion, den bakteriologiske verden og sammenhæng mellem udstyrs design og de evt. mikrobiologiske problemer, der kan opstå ved fejldesign. Kurset forudsætter kendskab til udstyr i fødevareindustrien eller den bioteknologiske og farmaceutiske industri og gerne erfaring fra udviklings-, vedligeholds- og hygiejnesikringsopgaver i disse industrier. 

Kurset er relevant for 

Produktudviklere, konstruktører og salgskonsulenter hos producenter af maskiner og udstyr til procesindustrien og derudover rådgivende ingeniører, som designer procesanlæg samt teknikere, som deltager i vedligehold/tilpasning af procesudstyr. 

Tekniske medarbejdere og produktionsmedarbejdere, der deltager i beslutninger om indkøb af maskiner og inventar, samt medarbejdere der har ansvar for ændring af anlæg eller på anden måde har medansvar for fødevarer-, farmaceutiske-og foderstofprodukternes sikkerhed og sundhed. 

Tilmelding 

Kurset afholdes i Lyngby over 2 dage og prisen for deltagelse er 9.500 kr. ex. moms. 

Tilmelding til Lissi Holm, lihol@food.dtu.dk 

Tilmelding senest den 1.marts 2019 – ved afbud senere end den 3. marts 2019, faktureres det fulde beløb. For yderligere information kontakt Lissi Holm på telefon 45 25 25 58 eller e-mail lihol@food.dtu.dk 

Læs det detaljerede program på nedenstående link

Detaljer

Start:
12. marts 2019 @ 9:00
Slut:
13. marts 2019 @ 16:00
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
http://www.hdc.food.dtu.dk/Kurser

Sted

DTU
Anker Engelundsvej 1
Kgs. Lyngby, 2800 Danmark
+ Google Map